MINÄ OLEN LEHDEN JUTTU TYÖSTÄNI 2014

Marjut Moisala
kytkeytyi enkelistä
voimavirtajohtoon

Teksti Kaija Aho Kuvat Marjut Moisalan arkisto

Henkinen valmentaja, kirjailija Marjut Moisala on kerran kohdannut arkkienkelin, Gabrielin. Energia ja kokemus oli niin voimakas, että sitä on vaikea kuvata. Se ei ollut lempeää leijailevaa harpunsoittoa. Tuntui kuin olisi kytkeytynyt voimavirtajohtoon, Marjut sanoo.

Joulukuussa pidettiin Roomassa enkelikonferenssi. Isä Renzo Lavatori, katolisen kirkon enkeliasiantuntija, sanoi Vatikaanin omistamassa Cavallaria -palatsissa, että enkeleitä on olemassa, mutta niillä ei ole siipiä. Hänen mukaansa kristinusko on löytänyt enkelit uudelleen. Syynä tähän hän pitää new age -uskontojen leviämistä.

tähtipölyenkeli

Marjut Moisala ei koe enkeleitä aivan niin kuin yleensä new age -piireissä kerrotaan. – Kaikilla enkeleillä ei ole siipiä, mutta joillakin kyllä on. Meillä on kehityksessämme seitsemän chakraa ja seitsemän sädettä. Myös enkelit edustavat eri säteitä. Ihmisen mukana kulkevat auttajaenkelit ovat eri värisiä. Parantavilla enkeleillä on vihreä puku. Suojelevan arkkienkelin Mikaelin joukoilla on sininen puku.

– Koen lisäksi, että tosiasiassa ihminen itsekin on enkeli, Korkeamman Itsensä osalta. Me olemme enkeleitä joilla on myös fyysinen elämänkokemus. Olemme täällä maanpäällisessä elämässä kadottaneet yhteyden tuohon Jumalalliseen säteeseen, jonka voi nähdä tai kokea enkelinä.

Arkkienkeli Gabrielin kohdattuaan Marjut tutki nykyajan henkisten piirien kokemuksia, muttei löytänyt vastaavaa. Hän selasi Raamattua ja löysi sieltä samanlaisia kokemuksia. – Arkkienkelin kohdatessaan voi pudota helposti polvilleen jo energian taajuudesta eli voimasta. Nämä olennot ovat niin kirkkaita, että heitä on vaikea katsoa silmiin.

– Arkkienkelin kohdatessani panin merkille, että  minun silmiini hän tuli tavanomaisen miehen hahmossa, ilman siipiä. Itse tuo vahva energia kertoi, ettei kyse ollut mistään muunlaisesta oppaasta vaan nimenomaan arkkienkelistä. Hän itse ilmaisi olevansa Gabriel.

– Enkelten ja oppaitten hahmot ovat mielestäni enemmän symbolisia ja riippuvat näkijästä ja kokijasta ja kokonaisuudesta. Jos näkijä uskoo etteivät enkelit voi lentää ilman siipiä, niin sitten pitää nähdä ne siivet .

Myös erilaiset Jumalatar-arkkityypit käsitellään tässä teoksessa

Jumalattaren Paluu
ja jumalatarkursseja

Marjut Moisala toimii Oulussa ja pitää kursseja vaikkapa unijoogasta, reikistä, työskentelystä henkioppaiden kanssa, henkisestä heräämisestä, väreistä, shamanismista, läsnäolon voimasta, valokehon luomisesta, anteeksiantamisesta ja Pyhästä naiseudesta eli Jumalatar-teemasta.

Kursseille kuuluu meditaatio. Meditaatio ei tarkoita, että menee huoneen nurkkaan tuijottamaan töpselin reikää hokien OM-mantraa. Marjut suosittelee tuomaan meditaation keskelle arkielämää, olemaan meditaatio. Olemaan arjen pyörityksen aikana samaan aikaan myös taustalla, tarkkailijana.

Hän pitää myös etäkursseja Violettiliekistä. Hän käy puhumassa messuilla. Helsingissä hän järjestää ensi huhtikuussa viikonlopun kestävän Jumalatarkurssin Eija Mariia Väisäsen kanssa. Löydä sisäinen jumalattaresi -kursseja hän on jo pitänyt.

Uusi koulutus, tiibetiläiseen unijoogaan pohjautuva uniryhmä, alkoi tammikuussa. Se ei ole tavanomainen unisymboliikkaan keskittyvä opetus, vaan pyrkii dualistisen unennäön sijasta ulottumaan tietoisuuden kirkkaaseen perustaan, ei-kaksinaiseen.

JUMALATATAR PALAA  - Oletko valmis?

Viimeisin kirja Jumalattaren Paluu ilmestyi lokakuussa. Se on on kirja ihanille naisille ja fiksuille miehille, kertoo lokakuussa ilmestyneen kirjan kansilehti. Uuden ajan alku, Jumalattaren Paluu, tarkoittaa, että patriarkaalinen aika on todellakin väistymässä askel askeleelta Pyhän Äidin lempeyden tieltä.

– Uinuttuaan vuosisatoja Pyhä Äiti eli Jumalatar on palaamassa. Kirjan teema on Pyhä Feminiininen, Uuden ajan aamunkoitto, jolloin Jumalatar palaa takaisin tietoisuuteemme. Tämän paluun olen hyvin selkeästi havainnut tehdessäni selvänäköisiä chakrakartoituksia. Sama näkyy niin naisten kuin miestenkin järjestelmissä, Marjut sanoo.

– Näin tapahtuu yksilötasolla, mutta myös kollektiivisesti, yhteiskunnassa, uskonnoissa ja henkisyydessä.

– Pelko ohjaa vielä askeleitamme, mutta nyt Jumalattaren palatessa huomaa kuinka Jumalatar ja Jumala yhtyvät ja katoavat toisiinsa. Samalla yhtyvät kaikki vastakohtaparit, joita mielesi on koskaan keksinyt muodostaa. Kuuma ja kylmä yhdistyvät, mies ja nainen sulavat tosiinsa, moraali häviää yhdessä moraalittomuuden kanssa ja paha saa palkkansa. Kaikki saavat anteeksiannon.

Erillisyyden harha on
egomielen luomus

Yhtenä tehtävänään Marjut Moisala näkee erilaisten henkisten näkemysten yhdistämisen toisiinsa niin, että huomaisimme, ettei eroja ole muualla kuin egomielen luomassa erillisyyden harhassa.

Marjut on kirjoittanut useita kirjoja henkisen kasvun teemasta. Amenthop – Valkoisen lootuksen laulu ja Todellisuudesta Unimaan kielellä ilmestyvät 2012. Todellisuus on jatko 2010 ilmestyneeseen kirjaan Adamonin aika. Atlantiksen perintö (2009) yhdistää Atlantiksen ja Egyptin kulttuurit. Se kertoo Atlantiksen viimeisistä hetkistä Solar-el -nimisen papittaren näkökulmasta sekä saman sielun jälleensyntymästä Egyptissä.

Hänen kirjojaan ovat myös Ra´n mysteerit, Siunatut sisaret ja Jumalan pojat. Kaikki kirjat on kustantanut Books on Demad GmbH. KIRJAN KUSTANTAJIA OVAT MYLLYLAHTI, DELFIINIKIRJAT JA BOOKS ON DEMAND.

Kirjoja hän kirjoittaa tavallisessa, mutta keskittyneessä tietoisuuden tilassa. – Koen että transsi on alempi tietoisuuden tila kuin tavallinen meditatiivinen tietoinen ja läsnäoleva tila. Kun kanavoin, kuulen tekstin ikäänkuin mielessäni. Osa kirjoistani on omiani, eli ei-kanavoitua tekstiä. Jumalattaren paluu -kirja sisältää omaa tekstiäni. Koen kyllä Pyhän Äidin eli äitikundaliinin hyvin elävänä itsessäni.

– Henkinen kasvu on kasvamista omaksi Itseksi. Parhaimmillaan se ei ole minkään uuden lisäämistä  olemukseen, vaan sipulimme kuorimista kerros kerrokselta, jotta sisäinen valo pääsee loistamaan. Tietoa on tarjolla nykyään todella paljon, mutta tuoko tieto valaistumisen, Marjut kysyy.

meditoiva lapsi

– Ihminen tarvitsee myös tietoa henkisistä lainalaisuuksista. Pelkkä tieto ei silti riitä. Tarvitaan myös ymmärrystä, josta lopulta seuraa se kolmas vaihe, Oivallus! Oivallus siitä Kuka Sinä Olet.
Minun henkinen tieni maailmailmiössä on tullut mandalani reittejä. Muistan osan jälleensyntymiäni ja noissa elämissä saadut kokemukset ja oivallukset ovat mukanani myös tämän elämän henkisellä tiellä ja myös koulutustyössäni.

– Atlantiksen Kultainen aika on palaamassa tietoisuuteemme. Siellähän se kaikki tapahtuu, tiedostamisen kentässä. Vaikka Atlantis ei nousisikaan fyysisesti esille meren sylistä, se nousee nyt näinä aikoina voimallisesti tiedostamisemme kentässä. Olemme nyt tietoisuuden spiraalilla samassa kohdassa, jossa suuri unohdus tapahtui.

Mer-Ka- Ba -valokehon aktivoituminen on ajankohtaista yhä laajemmin. Keinoina tässä voidaan käyttää meditaatioita, valokehovisualisointeja ja pyhää geometriaa.

Sekhemin kultaisen valon energiasysteemit, kiviterapia, kristallit ja valo-aktivoinnit sekä selvänäköiset chakrakartoitukset kuuluvat Marjutin työhön. Ne ovat lähtöisin Atlantiksen ajalta. Hänen yrityksensä nimikin on sama, joksi häntä Atlantiksella kutsuttiin eli SolarEl.

– Suurin apu jonka näiden hoitojen tai meditaatioiden kautta voi saada, lienee kokemus kehottomuudesta, tai siitä, että kaikki kehomme ovat vain energiaa, aaltoliikettä. Tosiasiassa emme ole lainkaan kehollisia olemuksia, eikä tietoisuutemme ole kiinni kehoissa, vaan keho-ilmiö on tietoisuutemme sisällä oleva egomielen luoma harha.

– Pian palaavat käyttöömme myös Atlantiksen aikaiset tekniset laitteet. Chakravalohoito-laite yhtenä niistä on ollut jo useita vuosia myös minun hoitovalikoimassani, Marjut sanoo.

Henkinen kasvu mahdotonta
ellei vanhaa poisteta
– Henkinen kasvu on mahdottomuus ellei jotakin poisteta. Miten henki voisi kasvaa, jos se ei koe mitään muutoksia. Luulemme, että voimme kasvaa henkisesti lisäämällä itsemme pinnalle uusia asioita ja mielen tason ymmärrystä. Käymme sata kurssia ja luemme tuhat kirjaa henkisen kasvun maailmoista. Samaan aikaan mielemme luo tuhat uutta uskomusta siitä mitä henkinen kasvu on, Marjut miettii.
Näiden uskomusten usein ristiriitaisessakin aallokossa soudellessa ei rantaa näy. Näinkö egomme siis kehittyy henkisesti, hän ihmettelee.
– Kun viimein olemme saaneet tarpeeksi tästä kaikesta, huomaamme ettei ole mitään etsittävää tai löydettävää, ei mitään ulkopuolellamme. Sen jälkeen alkaa todellinen kaivautuminen sisälle päin, henkeen. Alamme poistaa vanhoja opittuja totuuksia elämästä. Se alkaa kyseenalaistamisella.
– Jumala ja Jumalatar leikkivät ikuisesti tietoisuudessa spontaanisti, kietoutuen toisiinsa ja taas eroten. Onko elämän tarkoitus siis leikkiminen? Jos niin olisi, olisiko se liikaa vakavalle totuuden etsijälle? Hartaat kirkon isät ovat vuosisatoja tahtoneet tehdä henkisyydestä hyvin juhlallista ja vakavaa. On seremonioita ja pyhiä lauluja, jotka ovat kauneudessaan vertaansa vailla. Mutta on myös tulikiven katkuisia saarnoja syntisyydestä ja saatanasta.

– Maan elämä on tuskin koskaan vain hyvää tai vain pahaa, vain kaunista taikka rumaa. Se on kaikkea tätä yhtä aikaa ja samalla ei mitään. Ei mitään, mistä voi ottaa kiinni. Ei mitään minkä voi laittaa kehyksiin tai josta vois sanoa “Tämä se on. Tämä on elämä.”
Et voi vangita elämää etkä sen tarkoitusta. Se on aina ja ikuisesti vapaa. Ja niin olet sinäkin. Pyhän Äidin ominaisuuksista lempeys on tunnetuin. Se tunnetaan vaikkapa Jumalallisen Äidin roolin kautta. Kristustietoisuus syntyy Äidin kautta. Jumalan poika tai tytär on Kristustietoisuus sydämessäsi, ja sen synnyttäjä sinussa on Pyhä Äiti.

AKENTON KIRJAAN 4

Egyptiläisen Eknatonin sanoman ytimen voi kiteyttää näin: On olemassa kaksi tietä Jumalan luokse, kaksi tietä totuuteen. Toinen niistä on pitkä ja haarautuu moneen kertaan. Tie johtaa moniin saleihin, moniin uskontoihin, useisiin inkarnaatioihin, lähes loputtomasti. Toinen tie on Uusi Liitto eli liitto Sinun ja Luojasi välillä.
Ydinopetus on, että ulkopuolellasi ei ole mitään. Kaikki minkä koet, koet tietoisuutesi sisällä, eikä ole olemassakaan sellaista kuin ´ulkopuoli´. Kun puhutaan vihkimystiestä, matkaat sitä omassa Itsessäsi. Kun puhutaan chakroista, ne ovat sinussa. Kun puhutaan Merkaba-valokehosta, se tarkoittaa, että Sinä Olet Se.

Marjut halusi jo lapsena kävellä peruukki päässä arvokkaasti. Hän leikki egyptiläistä pappia tai papitarta. Välillä Pohjois-Amerikan intiaanielämien muistot tulvivat mieleen. Hän kaipasi kovasti henkisiä juuriaan intiaanikulttuureissa.

Kundaliinin avaaminen
laajentaa tietoisuutta
Marjut on nyt aikuisena käynyt Mandalansa maissa. Perun Machu Picchu tuntui mystiseltä paikalta. Hän meni sinne ja koki huikeita hetkiä. Matkat vanhoille  aiemmista elämänunista tutuille paikoille ovat olleet intohimo. Egyptissä ja Intiassa hän on käynyt moneen kertaan.

– Atlantiksella ja Egyptissä palvoimme Ra´n auringonjumalan nimellä, Amon-Ra, Aton-Ra, Ra-Hotep, Perussa taas Inti -nimellä. Myös esi-inkoilla oli korkea henkinen tietämys. Molemmat maathan olivat Atlantiksen ´siirtokuntia´, joihin tietoa ja asukkaitakin siirrettiin ennenkuin Atlantis vajosi meren aaltoihin.

– Samankaltaiset mysteerit ja symboliikka eivät tietenkään ole sattumaa. Tämän voi havaita jo vaikkapa vain eri kulttuurien luomismyyttejä tutkimalla. Pyramiditietoisuus sisältää paljon enemmän kuin ihmiset vielä tässä maailmanajassa ovat huomanneet. Pyramidit olivat vihkimyksen paikkoja eivätkä hautoja.

Marjut kokee, että hänellä on juuria myös Tähtiin ja tähteläisiin eli Jumalan Poikiin, korkeampien järjestelmien olentoihin, jotka ovat tuoneet asutusta tälle planeetalle ´aikojen alussa´ ja opettamassa Maan ihmisiä.

marjutinmandala iso

Intian viisaista Ramana Maharshi on vaikuttanut Marjutiin eniten. Hän oli myös Paul Burtonin mestari. Jooga on kuulunut Marjutin elämään 16-vuotiaasta. Edelleenkin hän kokee sen yhdeksi parhaista tavoista tiedostaa omaa olemistaan.

– Kundaliinin herättämisestä ollaan monta mieltä. En kuitenkaan ole toistaiseksi havainnut tietoisuuden laajenemista eli ymmärryksen laajenemista ilman, että kundaliini aukoo chakrajärjestelmää ja tuo käyttövälineitä syvempien olemisen tilojen kokemiseen. Kundaliini on ´tulista vettä´, joka virtaa selkärangan kanavissa ja tuo valon.

Tähän mennessä, tässä elämässä, Marjut on tehnyt noin 3000 selvänäköistä chakrakartoitusta eli näkemystä ihmisen energiajärjestelmään ja kehokuvajaiseen on jo kertynyt.

adamonkirja ja marjut

Marjutin oppaan Adamonin ei-dualistinen opetus on viime vuosiana vienyt häntä voimakkaasti eteenpäin. – Elämän näkeminen unena ja sen oivaltaminen, että kaikki mikä tapahtuu, tapahtuu tietoisuudessa eli mielessä, on kenties tärkeimpiä oivalluksia, joita ihminen voi saada. Se vapauttaa paljon energiaa alitajuisen syyllisyytemme poistamiseen, Marjut miettii.

Vaikka olemmekin Yksi, koemme ilmenevän maailman tasolla olevamme myös erillisiä. Uskon, että jokaisella on oma tiensä kavuttavana hengen Himalajalle eli sinne korkeimmalle vuorelle, Marjut Moisala sanoo.