SOLAREL MEDIASSA 2011 & 2012

Teksti Kaija Aho Kuvat Marjut Moisalan arkisto

Marjut Moisala muistaa
Atlantis -elämänsä

Henkioppaitten ja enkelitason energioitten kanssa päivätyötä tekevä yrittäjä MarjutMoisala, on muutamassa vuodessa kirjoittanut kuusi kirjaa. Niiden perustana ovat henkilökohtaiset muistot edellisistä elämistä. Adamonin aika-kirjan tekeminen oli myllerrystä, kun henkiopas Adamon yritti ryövätä häneltä kaikki rakkaat egon uskomukset.

– Nyt ainakin osa minua tietää, että kirjoitettu on totta. Minä olen henki, olen osa Jumalaa. En ole osittunut sillä Jumala ei koostu osista. Jumala on ehyt ja kokonainen ja niin olemme me kaikki. Meidän tulee vain pysähtyä ja ymmärtää, että olemme perillä ja kotona.

Marjut on myös oppinut, että sanojen maailma on rajoitusten maailma. Sanat ja kielet taidettiin tehdä enemmän rajoittamaan kuin yhdistämään ihmisiä toisiinsa ja muihin luontokuntiin, hän miettii. Telepatia ja rakkauden kieli ovat kuitenkin meille kaikille yhteiset kielet. Eikä niiden kielten käyttämistä voi harjoitella muutoin kuin olemalla oma itsensä ja olemassa rakkaus.
Kirja Adamonin aika – kaikkien unien loppu kirjoitettiin henkiopas Adamonin aloitteesta. Adamon eli intiaanina konkistadoorien eli Amerikan mantereen valloittajien aikana. Hän kävi pyhäkoulua ja omaksui Jeesuksen opetukset. Hän oli kristustietoinen valon olento ja elämä keskisessä Amerikassa oli hänen viimeinen maaelämänsä.
Adamonin ajatukset auttoivat Marjutia ymmärtämään, että Jumala loi ihmiset ja ihmiset loivat maailman. Maailmassa ei tarvitse olla kehitystä, me voimme kehittyä henkisesti. Henkinen opetus auttaa tulemaan tietoisemmaksi uneksijaksi ja sitten heräämään.
– Käänny ja näe itsesi. Ei ole kiirettä, ei ole aikaa. Korkeinta joogaa on hyväksyä kaikki mitä on olemassa. Kaikki mitä koemme on meidän sisällämme, Adamon sanoo ja Marjut on samaa mieltä.

 

 Teosofiaa 9 -vuotiaana satukirjojen jälkeen
1974 ilmestyi psykiatri Reima Kampmanin kirja Et ole yksin. Kampman tutki sivupersoonallisuuksia ja päätyi edellisiin elämiin. Marjut opiskeli Paul Bruntonin kirjat, tärkeimmäksi niistä hän koki kirjan Yliminän viisaus.
Myöhemmin hän luki Dalai Laman ja Äiti Amman kirjoja. Saksalaisen Kanadassa asuvan henkisen opettajan Eckardt Tollen Läsnäolon voima auttoi ymmärtämään, että elämästä puuttuu tärkeä tekijä, ellei ole tietoinen syvemmästä itsestä. Tolle myös korostaa, että ongelmat häviävät läsnä olevassa hetkessä, kun aika on poissa. Kärsimys edellyttää ajan olemassaoloa.
Helen Schumanin ja William Thetfordin, kahden New Yorkin Columbian yliopiston psykologian professorin, sanelusta kirjoittama Ihmeiden oppikurssi on mielen muutoksen kurssi. Sanelijan uskotaan olleen Jeesus Nasaretilainen.Henkioppaistaan Marjut tuli tietoiseksi peruskoulun kolmannella luokalla jolloin hän koki useita ruumiistapoistumiskokemuksia. Lukion alussa hän koki shambalavision ja ufo-ilmiön. Hän on selvänäköinen ja herkkyys kasvaa.– Tärkein asia työssäni ja olemisessani on henkinen kasvu ja se, miten ihminen voi löytää oman korkeimman minuutensa ja tulla tietoiseksi ulkopuolisesta avusta kuten oppaista ja enkeleistä.

– Loppujen lopuksi oppaat, enkelit ja mestarit ovat sisäpuolellamme, eli he ovat oman korkeimman minuutemme ”osia” tai kuvia. Kaikki on meissä itsessämme, tietoisuudessamme.

Entisiä elämiä näkee  kuin elokuvia valkokankaalla..Atlantiksen muistikuvat nousivat pintaan kun Marjut oli 25 -vuotias. – Ne ovat valvetilamuistoja, mutta jotakin tulee aina myös unissa. On vaikea sanoa, miten tarkkaan ihminen muistaa. Emmehän aina muista tarkasti edes viime viikon asioita. Atlantiksen muistoja voi kuvailla samanlaisina, kuin keski-ikäisenä muistelee omaa lapsuutta tai nuoren aikuisen elämää. Tärkeät kohdat muistaa parhaiten. Kun rupeaa oikein muistelemaan, muutkin muistot aktivoituvat.
Oma yritys AurinkoEnkeli  auttaa Itsen löytämiseen
Yrityksen nimi tarkoittaa sananmukaisesti AurinkoEnkeliä. – Tuo enkeli olemme me jokainen itse. Sisin olemuksemme on jumalallista läsnäoloa, pyhyyttä. SolarEl on yliminäsi, enkeliminäsi, jonka voi oppia kohtaamaan. Jos kohtaa Oman Itsensä, on onnellinen sellaisena minkälainen on juuri nyt, Marjut sanoo.
 
Uusioperhe elää Oulussa,aavan meren rannalla
-On vaikea sanoa, miksi suhteet alkavat ja päättyvät, mutta kaikella on tarkoituksensa. Sielu tarvitsee kokemuksia tämän ilmiömaailman tasolla ja sen lainalaisuuksien mukaan. Omassa elämässäni tuntuu siltä, että olen tosiaan niin varhain aloittanut henkisen etsinnän ja löytämisen, että olen yhdessä elämässä ehtinyt kokea monta elämää, Marjut miettii.
Omat lapset saavat oppia myös työntekoa. Ilari,10, ja Julia,9, olivat myymässä kirjoja Tampereen Äitimaa -messuilla. Lapset ovat myös kerran vuodessa olleet ”apuopettajina” lapsille tarkoitetuilla reikikursseilla.
Marjut ei tyrkytä lapsille tai aikuisillekaan oppia tai tietoa mutta vastaa kun kysytään.
– Lapset tahtovat varsin nuorina tietää, mistä ovat tulleet ja miksi ovat täällä. He kyselevät Buddasta ja valaistumisesta. Lapsikin ymmärtää, että ensin on ajatus, sitten sana ja vasta sitten teko. Vastuuseen voi kasvaa jo lapsena ja pitää olla tarkkana mitä sanoo.
– Ei voi sanoa että ´varmaan olen tulossa sairaaksi. Silloinhan kutsuu sairautta ja antaa itsensä sairastua. Lapset liioittelevat, mutta tietävät, mikä on ´oikeasti totta´, Marjut kuvailee lapsiperheen arkea.
Marjut ei henkilökohtaisesti pelkää Maan ja ihmiskunnan muutoksia, mutta miettii lapsia ja lapsenlapsia.- Maaäiti reagoi ja vanhat yhteiskuntarakenteet joissa ei ole henkeä, kaatuvat. Minusta nyt on samanlainen tunnelma kuin Atlantiksella ennen mullistuksia. Meidän valinnoista, ajattelusta ja uskomuksista on kiinni, miten muutoksista selvitään. Mutta tietenkin me selvitään, Marjut vakuuttaa.
– Omien kokemusteni kautta minulla on perusluottamus elämään ja sisäinen lapsi on turvassa. Meditaatio ja maadoittuminen luontoon tukevat. Meidän tulee olla tietoisesti läsnä. Vedojen mukaan olemme menossa spiraalilla noususuuntaan kohti kristustietoisuutta ja pois egon valtakaudelta. Mullistuksia on tulossa, mutta niitä seuraa vähän parempi maailma meille kaikille.
– Meri ja vuoret tuntuvat turvallisilta. Kotona Oulussa käyn rannalla istuskelemassa, uimassa ja hiljentymässä. Himalaja on uskomaton, vapun jälkeen Dharamsalasta Intiasta matkalta tiibetiläisyyteen palannut, Marjut Moisala sanoo.
Marjut Moisalan kirjoja:
Adamonin aika – kaikkien unien loppu, Delfiinikirjat 2010
Atlantiksen perintö, Denfiinikirjat 2009
Isäni taivas, äitini maa, 2007,   RA´n mysteerit, 2005,
Siunatut Sisaret, 2003,Jumalan Pojat, 2000

JUTTU ILMESTYI MINÄ OLEN-LEHDESSÄ 1.6.2011
—————————————–
Marjut Moisala, valmentaja henkisellä tiellä

Marjut Moisala on kirjailija, kouluttaja, reiki- ja Sekhem-master sekä paljon muuta. Marjutin kirjat kertovat henkisestä tiestä käytännön ja kokemuksen kautta. Hän kokee olevansa henkinen valmentaja, joka auttaa ihmisiä seuraamaan omaa tietään.

UN: Miten ja koska ymmärsit olevasti henkisellä tiellä?

MM:  Niin kauan kuin  muistan, olen tiennyt olevani henkisellä tiellä, eli aivan ala-asteikäisestä lähtien. 9-vuotiaana aloitin henkisten kirjojen lukemisen ja siitä lähtien ahmin niin teosofisia kuin psykologisia, sekä parapsykologisia teoksia. Joogaamisen aloitin 16-vuotiaana jolloin se ei vielä ollut lainkaan trendikäs harrastus, vaan lähinnä iäkkäitten tätien laji ) Meditoimisen aloitin noin parikymppisenä ja tätä tietä olen jatkanut aina tähän päivään saakka.

UN: Oletko käynyt henkisen tien koulutuksissa?

MM:  Olen käynyt mm NLP:n peruskurssin, väri- ja kiviterapiaan liittyvässä koulutuksessa, meditaatio ja joogakursseilla eli monia ns lyhytkursseja on tullut käytyä. Olen myös reikimaster sekä Sekhem-master ja koulutan muita näihin hoitomuotoihin. Suurimmat opettajani ovat kuitenkin olleet elämä itse ja henkitason oppaat, joihin olen ollut yhteydessä jo pitkään.

UN: Olet kirjoittanut monia kirjoja henkisestä kasvusta. Kuinka paljon ne kertovat omasta elämästäsi ja tiestäsi?

MM:  Hyvin paljon. Kirjoittamani varhaisemmat romaanitkin (Siunatut sisaret ja Ra´n mysteerit -kirjat)  perustuvat omiin tai lähipiirin kokemuksiin henkisellä tiellä ja Atlantiksen perintö sekä intiaanikirja Isäni Taivas Äitini Maa, kertovat aiempien elämieni muistoista, siten kuin ne muistan ja koen. Viimeisin kirjani, Adamonin aika – Kaikkien unien loppu, on tullut kanavoituna oppaaltani Adamonilta ja sitäkään en olisi voinut vastaanottaa, elleivät henkisen tien kokemukset olisi avanneet tietoisuuttani tällaiselle tiedolle.

UN: Teet myös paljon muuta, koulutat, hoidat jne. Koetko jonkun alueen tärkeämmäksi tai läheisemmäksi itsellesi, vai ovatko kaikki yhtä tärkeitä?

MM:  Kursseja pidän melko paljon ja luennoinkin erilaisista aiheista. Yksittäisiä asiakkaita otan vastaan hoitohuoneellani Oulun Raksilassa, eli pääasiassa koen olevani henkisen kasvun valmentaja ja käytän asiakkaitteni kanssa erilaisia muotoja tähän valmennukseen;  hoitoja, konsultaatioita henkitason kanssa, tarot-symboliikkaa, unitietoutta jne..

UN: Olet valinnut auttajan työn. Mikä sai sinut valitsemaan tämän tien?

MM:  Olen tehnyt hyvin monenlaista työtä elämäni aikana, mutta koko ajan, viimeisten 20- vuoden aikana on auttajan työ kulkenut rinnallani. Ehkä en olekaan valinnut sitä, vaan se on valinnut minut .   Myös kirjojen kirjoittamiseen on tietynlainen palo tai pakko olemassa, jos en kirjoittaisi, en voisi kenties niin hyvin kuin nyt voin.

On hieno asia saada elää asiakkaitten mukana heidän henkisen heräämisensä tiellä: Se on kuin löytöretki, ja todella, jokainen työpäiväni on erilainen!

UN: Kirjasi Atlantiksen perintö kertoo Atlantiksen erään aikakauden lopun ajoista. Muistatko tai tiedätkö olleesi myös muulloin Atlantiksella?

MM:  Sellaisen  ” Kultaisen Atlantiksen” muistoja, joista esim Diana Cooper kertoo Atlantis-kirjassaan, ei minulta löydy. Omat muistoni liittyvät enempi juuri kivien ja energioiden parissa työskentelyyn. Tai sitten saattaa myös olla, etteivät varhaisemmat muistot ole vielä aktivoituneet, sillä kaikella on aikansa.

UN: Mikä mielestäsi on Atlantiksen merkitys tällä hetkellä?

MM:  Kuten kirjoitan kirjassani Atlantiksen perintö, on muisto Atlantiksesta henkivakuutuksemme. Tarkoitan sitä, että nyt eletään melkolailla samanhenkistä aikaa kuin Atlantiksen loppuaikoina. Äitimaa antaa kuulua itsestään, mutta ihmiset eivät ehkä oikein halua kuulla. Tekninen kehitys tuntuu tärkeämmältä kuin äitimaan kunnioittaminen ja eläminen sopusoinnussa ympäristön kanssa. Uskon, ettei mikään kulttuuri voi menestyä, ellei se kulje tasapainossa luonnon kanssa. Teknisen- ja henkisen kehityksen on kuljettava käsi kädessä. Atlantiksen muisto on alitajunnassamme ja  toiveissa on, että tällä kertaa valitsisimme toisin ja osaisimme kunnioittaa äitimaata ja toisiamme ja mieluummin rakentaisimme kuin tuhoaisimme. Atlantiksen nouseminen tapahtuukin (ja on jo tapahtunut) enempi tietoisuudessamme, kuin konkreettisesti.

UN: Mitä, jos ei muista tai tiedä olleensa Atlantiksella?

MM:  Kuten aiemmin sanoin, he joiden on tarkoitus muistaa tai tietää, tietävät kyllä. Joillakin  meistä on muistoja ja ehkä myös kaipuuta johonkin toisenlaiseen kulttuuriin tai toisenlaisten elämänarvojen pariin. En näe mitään syytä, miksi kaikkien pitäisi tietää tai muistaa olleensa juuri Atlantiksella.

Atlantis levitti tieto-taitoaan ennen uppoamistaan moniin eri kolkkiin maailmalla. mm. Egyptiin , Intiaan, Maltalle, Etelä-Amerikan Inkojen ja Maya-intiaanien pariin. Jos jotakuta kutsuu tällainen kulttuuri, on senkin alkujuuri todennäköisesti Atlantiksella. Kuitenkin. Kuttuurit tässä ilmiömaailmassamme nousevat ja tuhoutuvat, se on laki. Kaikki muuttuu. Ainut pysyvä asia on henki, jossa ei tapahdu mitään muutosta. Meidän henkemme on aina täydellinen ja muuttumaton. Ilmiömaailman tasolla liike on laki, muutos on ainut pysyvä asia maailmassa ja kaikilla meillä näennäisen erillisillä sieluilla on kokemusta uskomattoman monista kulttuureista ja useat ovat eläneet myös maailmoissa, jotka eivät kuulu lainkaan tähän kehitysjärjestelmään. Olennaista minusta on se, että ihminen oivaltaa itsensä näiden inkarnaatioiden taustalla tai ehkä niiden kokemusten avulla, joita hän on erilaisissa elämän näytelmissä saanut ja palaa kotiin, eli henkeen.

UN: Mikä on tärkein neuvo, jonka voit antaa henkisen tien muille kulkijoille juuri nyt?

MM:  Kulje omaa tietäsi, äläkä anna kenenkään estää sitä. Moni ihminen voi auttaa sinua matkallasi, mutta kukaan ei voi elää elämääsi sinun puolestasi. Se mihin törmään viikoittain työssäni, on ihmisten tarve löytää elämäntehtävänsä ja syvempi merkitys elämälleen. Elämäntehtävän tietää vain Sinun Sydämesi ja ainut mikä estää sinua sitä toteuttamasta on pelko, johon egomieli perustaa yleensä kaikki perustelunsa siitä, miksi olisi parempi jäädä huonoonkin vanhaan tilanteeseen, kuin uskaltautua uuteen. Tämä sama pätee myös ihmissuhteisiin nähden. Seuraa sydämesi ääntä, lienee siis tärkein neuvo. Sydän puhuu tunteiden kautta, olotilojen kautta. Ja sisäinen lapsesi puhuu sydämesi kautta ja kertoo mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi.

JUTTU ILMESTYI TAHTO  AUTTAA-NETTILEHDESSÄ 6/2011