TIEDOSTAMINEN-TIETOISUUS-MEDITAATIO-OIVALLUS

Tietoisuus- tietoisuutta jostakin..

Tietoisuus kuuluu kaksinaisuuteen, se on dualismin aikaansaaja ja samalla sen hedelmä.  Tietoisuus on aina tietoisuutta jostakin. Minä – olen tietoinen- sinusta. Kyseessä on siis jakautuneisuus.

Tiedostaminen taas on laajempi kenttä. Se sisältää myös tietoisuuden. Kuka sinussa tiedostaa sen,  oletko tietoinen vai et?

Tietoisuus kuuluu elämäsi kolmeen tilaan: valvetilaan, unen näköön ja syvään uneen, näihin kaikkiin sisältyy liike ja näin ollen myös jonkinlainen aika-aspekti. Et kuitenkaan voisi tiedostaa näiden tilojen vaihtelua olemuksessasi, ellei taustalla olisi liikkumaton perusta, se joka tiedostaa..havaitsee..On. Se jossa ei ole liikettä.  Todistava osasi on tämän hetkisen tietämykseni mukaan korkein minuutesi, ”korkein” muussa kuin sanan suhteellisessa merkityksessä, kun sitä verrataan johonkin alempaan tai pienempään.

Tämä neljäs tila, tiedostaminen, on kuin valkokangas, joka mahdollistaa kolmen muun tilan havaitsemisen. Voit havaita valvetilan, unennäöntilan sekä syvän unen tilan muutoksen tätä muuttumatonta taustaa vasten. Liike, aika, paikka, muutokset energia..nämä kaikki kuuluvat ilmiömaailmaan eli muutoksen maailmaan. Sinä et ole Se.

Mitä sinä siis olet?

Kun tiedostat tuon taustan, oman olemisesi, eli läsnäolosi , olet tullut dualistisesta maailmastasi portille, josta voit astua ykseyteen, oivallukseen Itsestä. Astut siis mielen maailmasta ei-mielen ulottuvuuteen.

Mieli, sellaisena kuin sen yleensä tunnemme, kuuluu kolmeen tilaan, joista äsken kerroin. Mieli luo maailman, ilmiöt ja haluaa uskoa niiden todellisuuteen. Mielen toiminta on mahdollista silloin, kun sillä on kehyksinään aika ja paikka. Sitten mieli sanoo haluavansa oivaltaa totuuden Jumalasta ja Itseydestä. Onko mielen kuitenkaan mahdollista tutkia omaa perustaansa, jotakin josta se on vain pienen pieni murunen?  Muistelen jonkun viisaan sanoneen, että se on sama asia kuin yrittää valaista aurinkoa tulitikun valolla. Tulitikussa palava tuli on peräisin auringosta, aivan kuten sinun arkisen mielesi valo on vain kalpea aavistus korkeamman itseytesi valosta.  Korkeamman itsesi valo mahdollistaa mielen toiminnan, mutta et tarvitse mieltä tiedostaaksesi!

Krishnamurti sanoo, ettei totuuden oivaltamiseen ole tietä, ei menetelmää. Käsitteet ovat hyvin jähmeää energiaa, sillä tietoinen mieli ei voi käsittää tiedostamista, aivan kuten sinäkään et voi nähdä itseäsi, vaan vain peilikuvan itsestäsi. Mutta, voit kyllä  OLLA itsesi.

Oleminen-läsnäoleminen-Kun Dun…

Kun siirryt tietoisena olemisen kautta tiedostamiseen, olet tullut uuteen ulottuvuuteen olemisessasi, elämässäsi. Enää Sinä et joogaa, vaan Sinua joogataan. Sinä et elä, vaan sinua eletään. Sinä et rakasta, vaan sinua rakastetaan. Minä häviää tiedostamisen mereen ja vain oleminen on. Rakkaus on. Jooga on. Ja sinä olet Se.

Kun kohtaat toisen ihmisen läsnäolon tilassa, ei ole sinua tai minua, on vain kohtaaminen ja jotakin uutta syntyy. Se ei synny koska sinä sen synnytät, mutta sinä mahdollistat sen syntymisen. Läsnäolemisen valosi mahdollistaa uuden oivalluksen Itsestäsi, siitä kuka sinä olet ja samalla siitä..kuka tuo toinen on.

Tiedostamisesi kentässä on myös aika ja paikka. Ne eivät ole ”ulkopuolellasi” koska ei ole ulkopuolta , on vain sisäpuolinen. Sisäavaruutesi sisältää kaiken mitä on koskaan luotu, luodaan tai tullaan luomaan ajassa..mutta  jana-aika on käsitteenäkin hyvin vajavainen, haluttaessa kuvata läsnäolemisen tilaa. Läsnäolemisen tilassa samanaikaisuus on tosiasia. Tietoisuus kuuluu ajan ja paikan maailmaan. Tiedostaminen-läsnäolo on omassa ulottuvuudessaan, ei osa aikaa ja ilmiömaailmaa.

 

Mitä etuja on meditaatiosta?

Mieli on luontonsa mukaan jatkuvassa liikkeessä. Sinä tiedostat tämän liikkeen, koska perustasi on liikkumaton. Mieli on levoton, Sinä olet levossa. Mieli etsii koko ajan jotakin, puhumme ”päämääräsuuntautuneesta” mielestä.. Sinä Itse taas et etsi mitään , olethan aina perillä.

Meditaation etuja on monia, mutta ydinasia lienee se, että kun arkinen mielesi hiljenee, voi läsnäolemisesi valo voimistua. Se on aina sinussa ja sinä olet se, mutta mielesi hyörinän ja liikkeen vuoksi et monestikaan tiedosta sisäistä hiljaisuuttasi, Valoasi. Olet Itse se, jota mielesi tasolla etsit.

Meditaation harjoittamiselle on siis monia syitä ja mielellä on monia tekosyitä olla harjoittamatta sitä. Kuriton mieli on kuin se vanhojen tarinoitten tuli: hyvä renki, mutta huono isäntä.  Kerron nyt, että noin 100 % ongelmistasi johtuu kurittomasta mielestä ja samaistumisestasi mielen tuotteisiin.  Tiedostamisesi-Läsnäolemisesi kentässä ei ole ongelmia eikä aikaa, jossa mieli voisi märehtiä menneitä turhia tekojaan tai tulevia mahdollisia huoliaan.

Meditaatio ei kuitenkaan tarkoita sitä, että menet huoneen nurkkaan tuijottamaan töpselin reikää hokien OM-mantraa..vaikka sekin voi toimia!  Suosittelisin kuitenkin mieluummin tuomaan meditaation keskelle arkielämääsi. Olemaan meditaatio. Olemaan arjen pyörityksen aikana samaan aikaan myös taustalla, tarkkailijana, samaistumatta täysin ajatuksiin, tunteisiin tai kehon tuntemuksiin. Koe kaikin mokomin täysin kaikilla aisteilla, mutta SAMANAIKASESTI ole tietoinen siitä KENELLE tuo kaikki tapahtuu, kuka on kokija kokemuksen taustalla, kuka sinä olet..

Pian huomaat, ettet ole enää tekijä. Olet olemassaoleminen, jossa kaikki teot tehdään. Kaikki on sinussa. Sinä olet kaikessa. Ei ole mitään ulkopuolellasi, kaikki mitä on ja ei ole, on ja ei ole sisälläsi.  Jos sanot on- on.. se on osa kaksinaisuutta, siksi oleminen ja ei-oleminen ovat yhtä. Samaan aikaaan sekä olet kaikki, että ei mitään. Tyhjyys ja täyteys Sinussa. Ja olet tullut Kotiin.

Alku ja loppu lyövät kättä tuossa kotiinpaluun pisteessä, eikä kumpaakaan ole, erillisenä toisistaan. Mutta Sinä Olet. Ja Jumala On. Ja sinä olet Se.

 

peilaus

 

KUKA MINÄ OLEN?

Kysymys on tuttu. Jo tuhansia vuosia tuota kysymystä ovat miettineet niin intian joogit kuin buddalaiset, samoin kuin muslimit ja kristityt. Ehkä kysymys onkin väärin asetettu.. Ehkä pitäisikin kysyä mitä on minuus, onko sitä yleensä lainkaan olemassa  kun sen ympäriltä riisutaan pois kaikki sälä, joka tuota minuutta pitää pystyssä.
Jos isäsi ja äitisi eivät olisi tavanneet, olisiko sinua olemassa? Jos olisi, missä silloin olisit? Kuka sinä olisit? Olisitko tuulen havinana puun latvoissa, tai ehkä kiiltäväkylkinen kala omassa elementissään..?
Kun vanhempasi kuitenkin tapasivat ja sinä synnyit niin kutsuttuun fyysiseen maailmaan, olitko silloin olemassa? Olit lapsi, vapaa kaikista käsitteistä. Vai olit, olemisen valtameressä, mutta tiesitkö olevasi? Onko henkilösi, joka kantaa tiettyä nimeä ja sosiaaliturvatunnusta, se Itse joka sinä olet, vai oletko jotakin muuta..?
Minun tämän hetkinen näkemykseni on se, että elämä maassa on matka.Matka kohden korkeampaa Itseyttä, sitä joka on tuon pienen minuutesi taustalla ja jolle ei voida antaa mitään nimeä.  Tuo Itse on riippumaton kaikista uskonnoista, kaikista käsitteistä ja parhaiten sen voinee löytää hiljaisuudesta ja olemalla täysin läsnä…-Tässä ja Nyt!
Kun kaksi ihmistä kohtaa toisensa läsnäolon tilassa tapahtuu jotakin maagista. Naamiot, persoonat eivät kohtaa, vaan ne jotka ovat noiden naamioiden takana. Ja parhaimmillaan tuossa kohtaamisessa ihminen ymmärtää kohdanneensa oman Itsensä. Sillä on vain yksi Jumala, nimitimmepä häntä millä nimillä tahansa. Yksi Itse, joka näyttää kyllä jakautuneen moneksi, mutta joka me kaikki, Sinä ja minä,  olemme. Aivan kuten ei voi sanoa, että sade joka lankeaa maahan olisi eri sade eri puolilla kaupunkia, olemme me luodutkin jakautuneet moniksi pisaroiksi, mutta perusolemuksemme on yhtä ja samaa.. Rakkautta, Olemista ja Iloa.
SolarEl tarkoittaa sananmukaisesti AurikoEnkeliä. Tuo enkeli olemme me jokainen. Sisin olemuksemme on Jumallallista läsnäoloa, pyhyyttä.. SolarEl on yliminäsi, enkeliminäsi, jonka tahdon sinun kohtaavan, jotta olisit Oma Itsesi ja jotta olisit onnellinen sellaisena minkälainen olet, juuri nyt.
Tullaksesi tietoiseksi omasta enkelistäsi, ytimestäsi ja samalla myös oppaistasi, henkisistä mestareistasi ja ystävistäsi tarjoan minä avuksesi hoitoja, kursseja ja kohtaamisia. Minä en kuitenkaan ole se joka auttaa tai opettaa, vaan minä kuljen kanssasi ja muistutan sinua siitä, että mestari olet sinä itse! Vastuu kaikesta elämässäsi kuuluu vain yhdelle olennolle, Sinulle Itsellesi..ja se on hienoa, sillä silloin Sinä olet Vapaa ja kuljet yhdessä Elämän kanssa, myötävirtaan..
Meditaatiot, retriitit ja hiljaisuus ovat viime aikoina tulleet minulle yhtä tärkeimmiksi keinoiksi sisäisen valon voimistamisessa.Näitä asioita aijon tarjota myös sinulle jatkossa..Pysy kuulolla ja Carpe Diem..tartu hetkeen!
Aurinkoenkeliterveisin   Marjut