UNET KEINONA ELÄMÄNUNESTA HERÄÄMISEEN: UNIJOOGA

Vietämme kolmanneksen elämästämme yöunien parissa ja loput kaksi kolmannesta sujuvat valve-unessa, jota kutsumme päivätietoisuudeksi. Milloin siis olemme todella HEREILLÄ?

Niin yöllä kuin päivällä uneksimme kaikkien seitsemän kehomme avulla tai kautta. Seitsemän kehoamme liittyvät oleellisesti seitsemään päächakraan ja todellakin, jokaisella kehollamme on omat unensa. Tästä mm. Oshon Esoteerinen Psykologia niminen kirja kertoo hienosti. Suosittelen kirjaa kaikille asiasta kiinnostuneille!

 

Fyysisellä keholla on omat unensa, jotka liittyvät sen tarpeiden tyydytykseen tai fyysisen kehon mukavuuteen tai epämukavuuteen. Osa näistä unista johtuu pelkästään fyysistä seikoista, vaikkapa siitä, että ennen nukkumaan menoa söimme liian raskaan iltapalan.

Eteerisellä kehollamme on omat unensa. Nämä unet eivät ole enää tavanomaisia “unia” kuten ne yleensä ajatellaan, vaan suurin osa ihmisistä, ellei jopa jokainen, irtoaa eteerisessä kehossaan fyysisestä kuin perhonen kotelostaan, ja voi liihotella vaikkapa vierailulle johonkin tuttuun paikkaan. Elementit eivät häiritse tällaista kulkijaa, voit kulkea niin ilmassa, maan pinnalla kuin vaikkapa maan lävitsekin…

Tunnekeholla on omat unensa tai matkansa. Siinä välineessä liikumme astraalisella tasolla. Siellä, jonne vaikkapa edesmenneet omaisemme menevät kuolemansa hetkellä. Sisuspunos eli tuo kuuluisa hopealanka yhdistää hienompienergisiä kehojamme fyysiseen kehoomme.

Mentaalitasolla unet ovat värikylläisiä ja vapaampia kuin astraalisella, siellä on mm ideataso, josta voi käydä noutamassa idoita, kaavoja, keksintöjä.. siis hän joka tuon taidon taitaa J Mentaalikeho voi matkustaa myös ajassa, ei vain paikassa.

Eri kehoillamme on todellakin erilaisia kykyjä ja mitä korkeampiin eli nopeammin värähteleviin kehoihin saamme yhteyden, sitä voimallisemmin olemme myös profeettoja, voimme katsoa tämän maailmaunen tulevaisuuteenkin eikä vain sen menneisyyteen. Tätä sanotaan Akashassa vierailemiseksi.

Kausaalinen keho uneksii maailmankaikkeuden elämästä, eikä enää yksiön pienestä elämästä. Buddhinen ja Nirvaaninen keho, ovat kenties tässä hetkessä ne korkeammat käyttövälineet joihin voimme yltää ja näiden kehon unet eivät todellakaan ole samanlaisia tunnelmaltaan tai väritykseltään tai oikeastaan miltään osin kuin ns tavalliset unemme. Näitä voidaan kutsua vaikkapa nimellä “Suuruni.”

Vihkimystiellämme kohoamme erilaisten kehojemme kokemiseen ja niiden tietoisempaan käyttämiseen. Eri vihkimykset annetaankin eri tasoilla, eri kehoissa. Vihkimyksiä maatasolla annettavana on eri tavoin laskettuna viidestä seitsemään suurta initaatiota.

Kausaalikehossa herännyt ihminen voi nähdä yhteistä unta ystävänsä kanssa siten, että molemmat muistavat unen samalla tavalla. Unen tasolla toimitaan vihkimystien joissakin vaiheissa mm. astraaliauttajana ja on opittava myös vaihtamaan taajuutta kehosta eli tasosta toiseen heräämättä välillä. Elementtikokeet liittyvät myös eri kehoissa matkustelemiseen vihkimystiellä.

Unisymboliikka kertoo todella paljon ihmiselle itselleen hänestä itsestään, siitä missä hän on menossa omassa kasvussaan. Tällä tarkoitan nimenomaan tavanomaisia “mielenmaisemaa käsitteleviä unia”. Esimerkiksi unet talosta tai autosta ovat aina unia sinusta eli minuudesta.

Shamanistinen tapa nähdä päiväelämä unen silmin eli symbolisesti on askel kohti tietoista unennäköä. Kun päiväsaikaan muistat näkeväsi unta, eli päiväuntasi arjestasi ja opit katselemaan elämääsi tällä tapaa, samaistumatta täysin mihinkään “juonen käänteisiin” se tuo sinulle suuren vapauden. Se auttaa sinua vähitellen HERÄÄMÄÄN UNESTA NIMELTÄ ELÄMÄ. Alat ymmärtää, ettet ole unessa vain yöllä, vaan myös päivällä. Ja mitä voimakkaammin voit säilyttää tietoisuutesi päiväsaikaan , sitä voimallisemmin tietoisuus siirtyy yöuniin ja voit nähdä esimerkiksi KIRKKAITA UNIA, joissa luot tietoisesti ja tiedät, että olet unessa ja voit itse hallita untasi.

Lyhyesti kuvattuna tietoisuus päivällä lisää tietoisuuttasi yöllä ja päinvastoin. Kun opit olemaan näissä ns Lucid Dream-tiloissa yöllä, tajuat pian, että voit samalla tapaa luoda asioita myös päiväuneesi, ajatuksen voimaa käyttäen.

MUTTA unikoulutukseni tarkoitus ei ole jäädä tähänkään. Tiibetiläinen Unijooga on se johon itsekin oman harjoitukseni myötä tähtään eniten. Se tarkoittaa, että lopulta koko ajan sekä yöunen, että päiväelämäsi aikana on olemassa taso tai tietoisuuden tila, joka todistaa kaikkea tapahtuvaa, samaistumatta mihinkään täysin. Tätä tilaa Buddalaiset kutsuvat Kirkkaan mielen tilaksi ja sen aikaan saamiseen käytetään Kirkkaan valon uniharjoitusta. Näitä harjoituksia neuvotaan Tiibetiläinen unijooga – kirjassa.

Kun unijoogi on tullut taitavaksi harjoittajaksi, hän säilyttää kirkkaan tilan läpi yön ja vaikka mieli uneksii omiaan, on joogi tilassa jossa hän todistaa tätä liikettä tai vaihtoehtoisesti mieli voi olla täysin hiljaa valon vallassa. Tämä ei enää olekaan tavallista nukkumista vaan valona olemista. Tila ei ole aivan helppo saavuttaa, mutta harjoitus tekee lopulta mestarin asiassa kuin asiassa ja tietenkin riittää, että tekee parhaansa.

Uniharjoittelu ja unien käyttäminen henkisen heräämisen vauhdittajana ovat valtavan hieno ja avartava asia elämässämme. Vietämme kahdeksisen tuntia vuorokaudesta unien maailmassa. Jos toiveemme on vapautua maailma-ilmiöstä ja aikaa arjessa on rajallisesti henkisiin harjoituksiin, on todella viisasta valjastaa yöaika eli uniemme aika henkisyyden etsinnälle ja löytämiselle!

Valoa on näkyvissä tunnelin päässä kun siirrymme tämän elämän loputtua kuolemaksi kutsuttuun tilaan. Jotta voisimme käyttää tuon suuren transformaation hetken henkiseksi hyväksemme ja itse vaikuttaa tulevaan jälleensyntymiseemme tai syntymättömyyteemme, on meidän hankittava tämä taito työskentelemällä meditaation ja / tai uniemme kanssa. Ellet voi olla tietoinen unessa, et ole sitä kuolemassakaan ja näytelmät jatkuvat aina vaan elämänteatterisi valkokankaalla.

Olisiko jo aika herätä uneksimaan tietoisesti?

Tässä olen auttanut ihmisiä unijoogaryhmissä 2014 ja 2015 vuosina.. Kurssi kesti kerrallaan seitsemän iltaa, mutta sinun unikoulutuksesi kestää loppuelämäsi jos niin valitset. Minä olen tuon valinnan tehnyt jo nelisenkymmentä vuotta sitten ja olen tyytyväinen, että sen tein. Unen maailma on osa tiedostamisemme laajaa avaruutta. Uni todellakin tuntee Sinut!

Hyviä unia ja ennen kaikkea heräämisiä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *